Ta steget till e-handel

Om du har en blogg med en relativt stor mängd följare så kanske steget till e-handel inte är så stort. Har du en bra affärsidé och produkter så kanske du skulle kunna sälja dessa via nätet. Det är klart att det kräver en hel del av dig med att driva en butik online men du kanske är beredd för detta.

Du vet redan hur Internet fungerar och vad det krävs för att bygga upp en populär blogg. Detsamma gäller även en webbutik. Du behöver kunna den teknik som ligger bakom. Du kan använda dig av så kallad drop-shipping vilket innebär att du behöver inte ha ett eget lager utan allt går direkt till kund via ett stort centralt lager eller direkt från tillverkaren där dina produkter finns. På så sätt så slipper du skapa ett lager och få fokusera på din shop och det som du säljer.

Du kan använda din blogg för att marknadsföra din butik och även där skapa en kanal för Live Shopping. Du kan skapa ett Showroom på nätet där du kan sända dina liveupptagningar. På så sätt så kan du öka din försäljning av dina produkter. Du kan läsa mer om detta på nätet. Live shopping är något som funnits ett tag men börjar ta fart även här i Sverige. Se till att du hänger på den trenden för att kunna sälja dina produkter live. Detta kan vara ett väldigt bra komplement till din webbutik på nätet.