Få ordning på företagets tak - boka takunderhåll

Som arbetsgivare finns det en mängd ansvarsområden som du behöver hantera. Bland annat den allmänna arbetsmiljön, både socialt och fysiskt.

Fungerar ventilationen tillfredsställande, är arbetsplatserna ergonomiskt anpassade, är lokaliteter och fastigheter i gott skick? En hel del kan du som företagare sköta själv, men när det kommer till underhåll av fastigheten kan det kännas bra med extern expertis.

Gör en analys av takets behov

Det kan till exempel vara att fastighetens tak behöver ses över. Är det för gammalt eller skadat kan det orsaka stora materiella skador på resten av byggnaden. Då kan det vara läge att genomföra en ny takläggning. Klicka här för en professionell aktör där ni tillsammans analysera behovet och du får då ett förslag på åtgärder.

Takomläggning är en investering som ökar livslängden på fastigheten och samtidigt höjer värdet. Det kan även vara en idé utifrån energiförbrukningen. Med ett nytt tak har du möjlighet att reducera dina energikostnader, vilket med tanke på dagens situation är en bra åtgärd och investering.

I annat fall kanske en årlig översikt räcker. En takläggare inspekterar då taket, rensar bort smuts såsom löv, mossa och annat skräp. Det gör att taket får en längre livslängd och att vattenavrinningen fungerar som den ska.