Få din blogg att växa

Om du är seriös med din blogg vill du att den ska växa och nå ut till fler, kanske till och med börja tjäna pengar på den och i slutändan livnära dig på bloggen. Hur får du den att bli större?

Bilderna

Ta en titt på dina bilder. Tänk på hur populärt Instagram är och att du konkurrerar med den plattformen. Du behöver ha bra bilder på sajten för att komma vidare och gärna många. Blanda bilder med bra text, så klart. Du kanske behöver en bättre kamera? Mobilkameran duger sällan när du vill ta artistiska eller klara foton att visa upp på högupplösta skärmar. Hos Cyberphoto kan du köpa digital- och systemkameror i olika prisklasser. Köp inte den allra billligaste, du villl ha en kamera som är bra och som håller länge.

Synas mer

Din blogg behöver hamna i rampljuset, andra behöver länka och rekommendera den. Du får exempelvis mer synlighet om du bloggar på en portal än en egen hemsida. Sedan borde du göra flera inlägg varje dag, gärna runt 3-5 stycken. Variera vad du skriver om och kolla sedan statisitken för att se vilka ämnen som väcker till handling eller uppskattning, det är dessa ämnen du ska fortsätta med. Testa att lära dig grunderna i sökmotoroptimering, det är inte bara läsarna som ska gilla din blogg. Google kan göra din blogg mycket större om den rankar din blogg högt och lägger den i de översta sökresultaten, men det krävs arbete och att du vet hur sökmotoroptimering fungerar.